Ceferin: Europiani do të ndryshojë formulë


Featured image of article: Ceferin: Europiani do të ndryshojë formulë

SPANJE – Pandemia ka kushtëzuar jetesën në të gjitha format e saj. Futbolli një aktivitet kaq public dhe popullor sigurisht mbetet një ndër më të prekurit e kësaj situate. Zhvillimi i kampionatit eurpian Euro 2021 me formulën lëvizëse ashtu sic ishte parashikuar për këtë Europian që në të vërtetë duhet të luhej në 2020, duket se nuk do të funksionojë. Në një intervitë për mediat spanjolle, presidenti i UEFA-s, Aleksandër Ceferin ka deklaruar se do të pësojë ndryshime formula e zhvillmit të Europianit në disa shtete. “Ne jemi të sigurt se do të luhet, por ndoshta vetëm në një vend,” – tha numri 1 i qeverisë europiane të ftbollit.

Sa i përket formulës “Final Four” të Ligës së Kampionëve Ceferin theksoi:

“Është një opsion, por pas vitit 2024. Formati i vitit të kaluar u favorizua nga Koronavirusi, por ishte interesant. Një finale me tetë skuadra është e vështirë për shkak të kalendari, por një “Final Four”, me një javë futboll, do të ishte një ngjarje e shkëlqyeshme që mund të organizohej në qytete të mëdha. VAR? Ndihmon futbollin, por gjithashtu mund ta dëmtojë atë. Nuk ka kthim prapa, por ka shumë gjëra për t’u përmirësuar. “

B.T (Dosja.al)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s