Ligjerohet perdorimi i forces vdekJeprurese ne Bjollorusi


Belarusian pensioners argue with a law enforcement officer during a rally to demand the resignation of Alexander Lukashenko and new fair election in Minsk on 12 October 2020

Policia në Bjellorusi është autorizuar të përdorë forcë vdekjeprurëse nëse është e nevojshme kundër protestuesve anti-qeveritarë, thotë një zyrtar i lartë qeveritar.

Masa ishte në përgjigje të grupeve gjithnjë e më të radikalizuara, të dhunshme anti-Lukashenko, tha ai.

Veçmas, ministrat e jashtëm të BE kanë thënë se janë të gatshëm të vendosin sanksione kundër Presidentit Alexander Lukashenko.

Protestat kanë përfshirë vendin që kur Lukashenko pretendoi fitoren në një sondazh të gushtit i parë gjerësisht i manipuluar.

Autoritetet Bjelloruse janë akuzuar për brutalitet dhe torturë në shtypjen e tyre të protestave masive në rrugë që pasuan.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s