Besimtarë dhe imamë në protestë para Kryeministrisë për Genci Ballën, policia ndalon disa prej tyre


Policia e Tiranës ka ndaluar disa besimtarë dhe imamë, që do protestonin para Kryeministrisë, për imamin Genci Balla. Besimtarët myslimanë ishin mbështetës të imamit të vetëshpallur, Genc Abduddahim Balla dhe do të protestonin për të kundërshtuar urdhrin e ministres së Drejtësisë, Etilda Gjonaj, që ka firmosur mbylljen e Ballës në regjimin e posaçëm “41 bis”.Ndërhyrja e policisë ka ardhur pasi protestat dhe grumbullimet masive në këtë kohë pandemie përbëjnë shkelje të ligjit.  Balla është dënuar me 17 vjet burg, pasi u arrestua në 2014 nën akuzën se rekrutonin “ushtarë” shqiptarë për luftën në Siri