Superkupa Uefa me tifozë: ja rregullat dhe shpërndarja e biletave në kohën e Covid


Shitja e biletave për Superkupën Evropiane mes Bayern Munchen dhe Sevilla, e planifikuar për në 24 shtator në Budapest, tashmë ka nisur: një procedurë e zakonshme, e shndërruar në të jashtëzakonshme, në kohën e Covid. Uefa në të vërtetë kishte njoftuar se sfida evropiane do të rikthente publikun në mënyrë eksperimentale, deri në një maksimum prej 30% të kapacitetit. Kështu të martën u hapën afatet për të kërkuar një vend, i cili do të skadojë të mërkurën në 19, dhe më pas do të vazhdojë me përcaktimin e vendeve.

Me ‘njoftimin’ në faqen e saj të internetit, UEFA gjithashtu ka shpërndarë rregullat anti-Covid që tifozët fitues të lotarisë do të duhet të ndjekin në stadium: të mbajnë një distancë prej 1.5 m nga spektatorët e tjerë, të mbajnë një maskë që mbulon hundën dhe goja brenda të gjithë perimetrit të stadiumit; të lajnë dhe dezinfektojnë duart kur është e mundur; ti nënshtrohen një kontrolli të temperaturës në hyrje të stadiumit (tifozët me një temperaturë të trupit të barabartë ose më të lartë se 37.8 ° C nuk do të jenë në gjendje të hyjnë); të respektojnë numrin e ulëses së caktuar për të siguruar distancën sociale.

Është e vetëkuptueshme që hyrja në stadium është e ndaluar nëse ndodh edhe vetëm një nga simptomat e dyshimta (kollë e thatë, ethe, gulçim, dhimbje koke, dhimbje fyti, dhimbje në gjymtyrë, humbje e shijes ose nuhatjes, të vjella, kongjestion i hundës ose rrjedhje hundësh, diarre, dhimbje muskulore ose trupi). Për të hyrë në Hungari, UEFA informon gjithashtu, se mbajtësit e biletave nga jashtë mund t’i nënshtrohen një ekzaminimi të detyrueshëm mjekësor kur të hyjnë në vend.

Në çdo rast, për tu futur në stadium duhet bileta zyrtare për ndeshjen dhe një provë negativiteti ndaj virusit SARS-CoV19 PCR (dokument në hungarisht ose anglisht që përmban rezultatet e testit biologjik molekular) të kryer brenda një maksimumi prej tre ditësh pas hyrjes në Hungari. Mbajtësit e biletave që hyjnë në Hungari për Uefa Super Cup janë të detyruar të largohen nga vendi brenda 72 orëve pas hyrjes. Biletat do të kushtojnë nga 30 në 120 euro, por numri i vendeve në dispozicion është ende subjekt i indikacioneve të autoriteteve hungareze; të dy ekipet do të marrin 3,000 vende secila.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s