Mitsotakis tregon “dhëmbët”, riorganizon forcat e armatosura dhe blen armë të reja


Kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis njoftoi sot një plan të blerjeve të armëve dhe një riorganizim të forcave të armatosura të vendit, ndërsa rritet tensioni me Turqinë në Mesdheun Lindor. Mitsotakis theksoi se Greqia do të blinte 18 avionë luftarakë si dhe anije dhe helikopterë, ndërkohë që do të rekrutojë 15000 ushtarë shtesë dhe do të financojë më shumë industrinë e mbrojtjes.

“Ky projekt i rëndësishëm do të formojë një mburojë kombëtare” deklaroi kryeministri grek në një fjalim në Selanik, në veri të Greqisë.

Ministri turk i Punëve të Jashtme, Mevlut Çavushoglu, theksoi të premten se vendi i tij priste që Bashkimi Europian të vepronte si një “ndërmjetës i ndershëm” në rajonin e Mesdheut Lindor. Greqia ka kundërshtuar eksplorimin e tanishëm energjetik të Turqisë në Mesdheun Lindor, duke u përpjekur të bllokojë territorin detar turk.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s