Century 21 drejt mbylljes.


Century 21 Stores, një zinxhir ikonik i departamentit të dyqaneve me çmime të lira në New York, kërkoi falimentimin me planet për të mbyllur, duke u bërë viktima e fundit e masakrës së industrisë me pakicë që është përshpejtuar gjatë pandemisë. Pothuajse 1,400 vende pune janë në rrezik.

Shitësi me pakicë do të kryejë shitjet e biznesit në 13 dyqanet e saj në New York, New Jersey, Pennsylvania dhe Florida, sipas një deklarate të kompanisë. Kompania renditi pasuritë dhe pasivet prej 500 milion dollarë secila në peticionin e saj të falimentimit të paraqitur të enjten.

Kompania nuk kishte “asnjë alternativë të vlefshme” pasi ofruesit e saj të sigurimeve dështuan të paguanin rreth 175 milion dollarë pretendime të Shekullit 21 që u detyroheshin nën politikat e ndërprerjes së biznesit, tha në deklaratë Bashkë-Drejtori Ekzekutiv Raymond Gindi.