Ne tetor vaksina BNT162 eshte gati me 100milion te tilla ne Usa.


COVID-19 Vaccine Updates - Pfizer and BioNTech Publish Positive Interim  Phase I/II Data for COVID-19 Vaccine - Thailand Medical News

Pfizer dhe BioNTech janë të sigurt se mund të kenë një vaksinë kundër koronavirusit të ri gati për miratim rregullator nga mesi i tetorit ose fillimi i nëntorit, tha CEO i BioNTech dhe bashkëthemeluesi Ugur Sahin të martën për CNN.

“Ai ka një profil të shkëlqyeshëm dhe unë e konsideroj këtë vaksinë … gati të përsosur, dhe e cila ka një profil gati perfekt,” tha Sahin në një intervistë ekskluzive me CNN.
Gjigandi amerikan i ilaçeve Pfizer dhe firma gjermane BioNTech thonë se ata planifikojnë të sigurojnë 100 milion doza BNT162, deri në fund të vitit dhe deri në 1.3 miliardë doza në 2021.
Në korrik, Departamenti i Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore të SHBA dhe Departamenti i Mbrojtjes njoftoi një marrëveshje prej 1.95 miliardë dollarësh me Pfizer për të prodhuar 100 milion doza të vaksinës Covid-19. Marrëveshja gjithashtu lejon qeverinë e SHBA të marrë një shtesë prej 500 milion dozash.