AstraZeneca ndalon provën e vaksinës së koronavirusit pas sëmundjes së pashpjegueshme te nje vullnetari.


AstraZeneca COVID-19 vaccine study paused after one illness | KAALTV.com

Gjigandi i ilaceve AstraZeneca tha të martën se kishte ndaluar provat globale të vaksinës së saj të koronavirusit për shkak të një sëmundje të pashpjegueshme në një prej vullnetarëve.

“Si pjesë e provave globale të rastësishme, të kontrolluara globale të vaksinës së koronavirusit Oxford, procesi ynë standard i rishikimit shkaktoi një pauzë për vaksinimin për të lejuar rishikimin e të dhënave të sigurisë”, tha kompania në një deklaratë dërguar CNN.

Drejtori i Instituteve Kombëtare të Shëndetit Dr. Francis Collins tha në një seancë dëgjimore të Senatit të Mërkurën se është një masë paraprake standarde në provat e vaksinave që synojnë të sigurojnë që vaksinat eksperimentale të mos shkaktojnë reagime serioze midis pjesëmarrësve.
“Të kesh një gjendje klinike, siç është vendosur në AstraZeneca, që nga dje, për shkak të një ngjarje të vetme të rëndë anësore, nuk është aspak e paprecedentë,” tha Collins në një seancë të komitetit të Senatit Heath, Edukimit, Punës dhe Pensioneve.