Festa e dites se punes u shperblye me $900 ne Kaliforni.


SACRAMENTO – Ndërsa ekonomia e Kalifornisë vazhdon të luftojë në mes të pandemisë COVID-19, zyrtarët shtetërorë do të shënojnë festën e Ditës së Punës duke dërguar një përfitim shtesë $ 900 papunësie për banorët e papunë – por shumë nuk do ta marrin ndihmën menjëherë, dhe gati 200,000 njerëz nuk janë pritet ta marrë fare.
Pagesa e njëhershme mbulon tre javë përfitimesh retroaktive ndaj javës që përfundoi më 1 gusht me një normë prej $ 300 në javë dhe paguhet nga qeveria federale.

Të hënën, sekretarja e Punës e Kalifornisë Julie A. Su njoftoi se shteti ka marrë miratimin federal për dy javë shtesë, ose 600 dollarë, duke e çuar përfitimin e përgjithshëm në 1,500 dollarë. Një përfaqësues tha se përfitimi i njoftuar të hënën do të dalë më vonë se pagesa fillestare e kësaj jave.