Lufthansa, Austrian dhe air France 5 here ne jave nga Washington.


Me ne fund pas nje nderprerje te fluturimeve ne drejtim te Europes ,ka nisur fluturimet e rregullta 5 here ne jave dy gjigandet europiane te transportit ajror.Transportuesi gjerman Lufthansa ka rifilluar shërbimin nga Aeroporti Ndërkombëtar i Dulles washington,pas një ndërprerje pesë-mujore, me pesë fluturime javore nga dulles në Frankfurt.

Austrian Airlines, në pronësi të Lufthansa Group, rifilloi shërbimin e saj nga Dulles në Vjenë në korrik.

Më shumë se 30 transportues ndërkombëtarë zakonisht shërbejnë në aeroportin e Dulles, i cili ka pjesën më të madhe të fluturimeve ndërkombëtare në rajonin D. C., por pak prej tyre kanë mbajtur shërbimin e tyre të rregullt që nga fillimi i pandemisë COVID-19.

Më parë këtë javë, Air France rifilloi shërbimin Dulles me katër fluturime në javë për në Paris.

Fluturimet ndërkombëtare të United Airlines në qershor ranë 96. 2% nga fluksi i tij normal. Linjat ajrore raportojnë informacionin e pasagjerëve dhe fluturimeve tek Autoriteti i Aeroporteve Metropolitan Washington në një vonesë dy-mujore.

Volumi total i udhëtarëve ndërkombëtarë në Dulles në qershor ra 95.8% krahasuar me qershorin e kaluar. Volumi i pasagjerëve vendas u zvogëlua 84. 5%.

Dulles kishte gjithsej vetëm 283,000 pasagjerë në Qershor, krahasuar me 2. 4 milion në Qershor të 2019.