Ceku i dyte ka ngecur mes negociatash pa zgjidhje.


Nëse negociatorët demokratë dhe republikanë mund të arrijnë një marrëveshje në javët e ardhshme, IRS mund të dërgojë një kontroll të dytë stimulues për amerikanët e kualifikuar deri në fund të vitit 2020. Dhe kontrolli i letrës, depozitimi i drejtpërdrejtë ose karta EIP mund të arrijnë më shpejt se raundi i parë e pagesave stimuluese bëri. Saktësisht se sa shpejt varet nga disa negociatorë kryesorë.

Udhëheqësit nga të dyja palët kanë deklaruar publikisht se duan të arrijnë një marrëveshje por kanë bërë pak lëvizje gjatë muajit të fundit për të arritur një kompromis mbi madhësinë dhe qëllimin e paketës – të dy palët janë rreth 1 trilion dollarë larg në mendimet e tyre. Republikanët po punojnë gjithashtu për një faturë lehtësimi më “të synuar” me vlerë 500 miliardë dollarë.

Një stimul shtesë ekonomikishtp është i nevojshëm urgjentisht, “tha Rep. James Clyburn në një seancë dëgjimore të nënkomitetit të koronavirusit të Martën.” Ndërsa zvarritet pandemia, shtetet, qytetet dhe bizneset po paralajmërojnë se mund të vijnë më shumë pushime nga puna. “

Ndërkohë, Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin shprehu shpresën në të ardhmen e bisedimeve: “Unë besoj se një marrëveshje dypalëshe duhet akoma të arrihet,” tha ai, sipas CNN të martën.

CNN.