Aplikon Illinois per perfitimin $300 te papunesise ne jave


Punëtorët pa punë mund të përfitojnë 300 dollarë shtesë në javë në përfitime. Pritzker thotë se Illinois po aplikon për programin e përfitimeve të Trump.
Illinois po aplikon për shtesën e përfitimeve javore prej 300 dollarësh për papunësinë që Presidenti Trump urdhëroi në fillim të këtij muaji të sigurojë ndihmë financiare për punëtorët pa punë gjatë pandemisë koronavirus.

Më 8 gusht, Presidenti Trump autorizoi shtesën federale, e cila u dërgohet shteteve nga Agjensia Federale e Menaxhimit të Emergjencave, si një rregullim i përkohshëm për të zëvendësuar 600 dollarët shtesë në javë në përfitime federale që skaduan muajin e kaluar. Kongresi mbetet në ndalesë të bisedimeve për një paketë shtesë të ndihmës koronavirus, e cila mund të rivendosë disa, nëse jo të gjitha, të atyre përfitimeve.Në një konferencë shtypi të martën, guvernatori J. B. Pritzker u pyet për t’iu përgjigjur komentit të Presidentit Trump se Illinois është një nga shtetet që nuk ka aplikuar për përfitime.

Pritzker tha: “Ne kemi filluar atë proces, me të vërtetë. Duhet shumë konfigurim mbi bazën e brendshme për ne që të ecim përpara me këtë dhe kështu është kjo që ne kemi bërë. “

Më shumë se 30 shtete kanë marrë miratimin për programin e përfitimeve që nga e marta, sipas FEMA. Agjensia, e cila zakonisht merret me lehtësimin nga katastrofat, do të sigurojë deri në 44 miliardë dollarë nga Fondi i Ndihmës së Fatkeqësive për pagesa të pagave të humbura, dhe shtetet do t’i administrojnë ato fonde.