Teksasi Juglindor nën evakuim të detyrueshëm ndërsa uragani Laura forcohet


Banorët në Galveston dhe Port Arthur, Teksas, u urdhëruan të evakuohen ndërsa uragani Laura forcohet në Gjirin e Meksikës. Stuhia parashikohet të Mërkurën në mbrëmje si një uragan i madh i kategorisë 3 me erëra deri në 115 km në orë në lindje të Teksasit.

Urdhri i detyrueshëm i evakuimit u nënshkrua në orën 6 të mëngjesit pasi stuhia u drejtua drejt Hjustonit. Evakuimet e detyrueshme do të vazhdojnë deri në fillim të së Mërkurës, thanë zyrtarët e gadishullit, duke përmendur “pasigurinë e shtegut dhe intensitetin e shtuar të kësaj stuhie”.

Zyrtarët paralajmëruan që shërbimet e qyteteve do të pezulloheshin në orën 12:00. Koha lokale. Shteti do të organizojë autobusë në të gjithë zonën për ata banorë që janë regjistruar për ndihmë transporti.

“Me paqartësitë e kësaj stuhie dhe forcën e saj në rritje, ne duhet të marrim të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur banorët tanë,” tha kryetari i Galveston, Craig Brown. “Eshtë e domosdoshme që të bëni plane këtë mëngjes për të siguruar shtëpitë tuaja dhe për të lëvizur ju dhe familjen tuaj në sigurinë jashtë gadishullit.”

Ai u bëri thirrje banorëve që të sigurojnë sende të lirshme dhe të largohen nga ishulli deri në orën 12 pasnesër, duke shtuar se ishte “urgjente që banorët të dëgjojnë këtë evakuim të detyrueshëm dhe të largohen me të gjithë anëtarët e familjes dhe kafshët shtëpiake”.ABC7