Asteroid ne 2 nentor ne vigjilje te votimeve presidenciale ne Amerike.


Midis një pandemie, trazirash civile dhe një sezoni përçar të zgjedhjeve në SH.B.A., tani kemi një zhurmë asteroidi drejt nesh.

Një ditë para votimit presidencial, jo më pak.

Po. Objekti qiellor i njohur si 2018VP1 është parashikuar të afrohet në Tokë në 2 nëntor, sipas Qendrës të NASA-s.

Diametri i saj është 0. 002 km, ose rreth 6. 5 fit sipas të dhënave të NASA-s. Ajo u identifikua për herë të parë në Observatorin Palomar në Kaliforni në 2018.

NASA thotë se ka tre ndikime të mundshme, por “bazuar në 21 vrojtime që zgjasin 12. 968 ditë”, agjensia ka përcaktuar asteroidin te parrezikshem.

Mundësia që ajo të na godasë është vetëm 0. 41%, tregojnë të dhënat.

CNN ka arritur në NASA për çdo informacion shtesë ose të azhurnuar, por nuk ka dëgjuar gje përsëri.