Kerkohen spiune me 400 euro ne muaj


Një në katër shqiptarë ishin spiunë të Sigurimit të Shtetit nga viti 1944 deri në 1991. Sa e sa njerëz janë marrë në qafë nga spiunimet edhe për një fjalë goje. Por ky zanat duket se vijon edhe sot.

Nuk e kemi fjalën për ata agjentë zyrtarë që bëjnë detyrën e shtetit për të zbuluar krime dhe abuzimet por edhe për sigurinë Kombëtare.

Por për spiunët vullnetarë që duan të dine dhe më pas tregojë çdo gjë që shikojnë dhe dëgjojnë përreth.

Kulmi është një njoftim i risjellë sërish këto ditë në Tiranë dhe vendosur në një shtyllë ku lajmërohej se kërkohen spiunë.

Një njoftim i tillë i ngjashëm kujtojmë se është bërë edhe rreth një muaj më parë.

Oferta është 400 euro në muaj dhe nga mosha 30 deri në 60 vjeç. Mund të thuhet se është vërtetë ofertë tunduese për ata që e kanë në zanat.

Kujtojmë se këto kohë një njoftim pune ku kërkohen spiunë duket se po bëhet gjithnjë e më e kërkuar sepse po ndodh që shpesh herë të shohim në shtylla kërkesa të tilla.

Nuk dihet se çfarë për çfarë spiunimesh bëhet fjalë, por kërkesa është ende e vlefshme, pasi njoftimi vazhdon të qëndrojë i afishuar në shtylle .fjala.al