Ne Chicago:Vjedhja, dëmtimi i pasurisë i raportuar në Michigan Avenue.


ABC Chicago - Breaking News and Weather

Një oficer policie i cikagos ka shkëmbyer zjarr me një të dyshuar herët të hënën në mëngjes pranë Michigan Avenue dhe Lake Street.

Grabitja vazhdoi të hënën herët në mëngjes dhe policia nuk mund të sigurojë detaje në lidhje me incidente specifike ose numrin e arrestimeve.

Dëshmitarët thanë se plaçkitjet dukeshin se ishin një përpjekje e koordinuar me makina të shumta që linin grupe njerëzish, të cilët më pas shkatërrojnë dhe rrëmbejnë mallra në dyqan, dhe u larguan duke vrapuar në drejtime të kundërta para se policia të përgjigjet për çdo incident.Të shtëna me armë u dëgjuan nga ekipi i gazetarëve ABC7 pranë state dhe lake st herët në mëngjes të hënën ndërsa policia iu përgjigj grabitjeve të mëdha dhe dëmtimit të pronës.rruga kryesore ne downtown chicago michigan ave eshte demtuar deri sa kane guxuar te hapin dhe gucci dhe shume dyqane firmato apo best bay

Zyrtarët e qytetit gjithashtu ngritën të gjitha urat në qendër të qytetit dhe trafiku i autostradave në Lake po devijohet per te ndihmuar policine për të ndaluar plaçkitjet.

Shumë biznese në zonë sapo ishin rihapur disa javë pasi disa dyqane dhe ndërtesa u vandalizuan në plaçkitjen që pasoi protestat për vdekjen e George Floyd në Minneapolis.