Ne Amerike;$1200 dhe $400 ne diskutime per paketen e dyte te ndihmes, gusht shtator2020.


Për shumë njerëz, lajmi i madh në lidhje me Ligjin e ndihmes ndaj pandemise- plani i republikanëve të Senatit për paketën e ardhshme të stimulit – është se ai përmban një kontroll të dytë të stimulit. Por një pagese prej 1.200 dollarësh për ata që do të plotësonin kërkesat mund të mos jetë e vetmja pjesë e faturës që do të ketë një ndikim në buxhetin tuaj. Nëse akti kalon, ai gjithashtu do të rinovojë ndihmën e rritur për papunësinë (në një prag shumë më të ulët) dhe do të caktojë më shumë se 100 miliard dollarë për rihapjet e shkollës.

Ne jemi larg nga marrja e një projekt-ligji përfundimtar dhe negociatat dypartiake janë tashmë të ashpra. Në një deklaratë të martën, kryetari i Dhomës Nancy Pelosi kritikoi uljen e planit në sigurimin e papunësisë prej 400 dollarë, duke thënë se ai “shkatërron sigurinë financiare të familjeve” në një kohë kur shumë kanë humbur vendet e punës si rezultat i pandemisë.