Drejt miratimit te paketes se dyte te ndihmes ne Usa.


Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin tha të enjten se ekziston një gjasë e lartë për një raund tjetër të pagesave të parave për amerikanët.
Ai tha se ata me siguri do të shkonin tek të njëjtët njerëz si më parë, për të njëjtën sasi.
Demokratët kanë shtyrë të përfshijnë njerëz te tjere që kanë mbetur jashtë raundit të parë, si studentë dhe vartës të rritur.

Ndërsa përfitimet e zgjeruara të papunësisë do të skadojnë ne fund te korrikut,në mes të një rritje të re të kërkesave për papunësi, ligjvënësit duket se po afrohen konsensus me Shtëpinë e Bardhë se si të ndihmojnë më tej ekonominë e sëmurë të Shteteve të Bashkuara.

Në një intervistë me CNBC të enjten në mëngjes, Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin tha se një projekt-republikan do të zgjasë një nivel të zvogëluar të të ardhurave federale të papunësisë dhe të përfshijë një raund të dytë prej 1.200 $ pagesa direkte shumë të ngjashme me ato të dërguara katër muaj më parë.

Presidenti Donald Trump, i cili ka shtyrë një ulje të taksës së pagave gjatë muajve të fundit, megjithë përkrahjen e vogël nga partia e tij, “dëshiron të dergoj para në xhepat e njerëzve tani, sepse ne kemi nevojë për të rihapur ekonominë”, tha Mnuchin.

Ac.press