Nese do kthehesh ne chicago ;14 dite karantine nga 15 shtete me virulence te larte


Duke filluar nga e hëna, kushdo që po udhëton ose po kthehet në cikago nga shtetet që kanë parë një rritje të shkallës së infeksionit COVID-19, kërkohet të karantinojë për dy javë nën një këshillë udhëtimi të lëshuar nga kryetari Lori Lightfoot javën e kaluar.

Urdhri i shëndetit publik, i lëshuar të enjten në mbrëmje nga Dr Allison Arwady, i cili drejton Departamentin e Shëndetit Publik të cikagos, vlen për këdo që vjen në cikago nga një prej këtyre 15 shteteve të përcaktuara ku rastet e COVID-19 vazhdojnë të rriten me një normë alarmante: Alabama , Arkansas, Arizona, California, Florida, Georgia, Idaho, Louisiana, Mississippi, North Carolina, Nevada, Carolina South, Tennessee, Texas dhe Utah.