14 dite karantine


Udhëtarët që mbërrijnë në New York, New Jersey dhe Connecticut nga rajone me norma infeksionesh pikante Covid-19 do t’i nënshtrohen një karantine 14-ditore, tha të mërkurën Guvernatori i New York, Andrew Cuomo.
Që nga e Mërkura, shtetet që janë mbi këtë nivel janë Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, Karolina e Veriut, Karolina e Jugut, Uashington, Juta dhe Teksasi, tha ai.
Cuomo tha se niveli i infeksionit bazohet në numrin e infeksioneve për 100,000 banorë në një mesatare prej shtatë ditësh

Udhëtarët që vijnë në New York, New Jersey dhe Connecticut nga Florida, Texas dhe shtete të tjera me shkallë infeksionesh të spikatur Covid-19 do t’i nënshtrohen një karantine 14-ditore dhe gjobave nëse nuk izolohen, tha Gov. New York Grew. Andrew Cuomo të mërkurën.