Illinois kalon ne fazen 4 te premten


CHICAGO – Guvernatori i Illinois, J. B. Pritzker lëshoi udhëzime të reja të hënën ndërsa shteti pret të kalojë në fazën 4 të planit të rihapjes së koronavirusit të Premten.

Të katër rajonet e shtetit aktualisht janë në rrugën e duhur për të kaluar në fazën 4 pasi shteti vazhdon të bëjë përparim të konsiderueshëm në zvogëlimin e rasteve të reja të COVID-19, shtrimet në spital dhe vdekjet, me normën mesatare të pozitivitetit të çështjeve në mbarë vendin mes 7 ditësh që bien në vetëm 2,5 përqind që nga 20 qershori, sipas zyrës së guvernatorit.

Faza 4 do të lejojë rihapjen e biznesit si shëndetësia dhe palestra, filma dhe teatër, muze dhe kopshte zoologjike, si dhe ngrënie  në restorante

Do të lejojë gjithashtu madhësinë e grumbullimit të zgjeruar, duke rritur kufirin nga 10 në 50 persona ose më pak. Ky kufi i zgjeruar i mbledhjes shtrihet në aktivitete kryesore si takime, ngjarje dhe funerale.

“Gjatë katër muajve të fundit, Illinoisit janë tërhequr së bashku me misionin e përbashkët për të mbajtur njëri-tjetrin të sigurt. Duke qëndruar në shtëpi dhe duke praktikuar distancën sociale, shkalla e rasteve të reja COVID-19 vazhdon të bjerë dhe çdo rajon në të gjithë shtetin është i përgatitur të transferohet në fazën 4 të planit të Rivendosjes së Illinois, “tha Pritzker. “Shkenca dhe të dhënat janë mbrojtëse gjithëpërfshirëse për mënyrën sesi Illinois do të vazhdojë të ecë përpara. Duke vazhduar të veshim mbulesa fytyre dhe duke ndjekur udhëzimet e ekspertëve të shëndetësisë, ne mund të vazhdojmë të rihapim me siguri ekonominë tonë dhe të ecim përpara së bashku. “

Lista e plotë e udhëzimeve të Fazës 4 nga zyra e Gov. Pritzker është renditur më poshtë:

Takimet dhe ngjarjet: Vendet dhe hapësirat e takimeve mund të rifillojnë me më pak deri në 50 persona ose 50% të kapacitetit të përgjithshëm të dhomës. Lejohen grupe të shumta duke pasur parasysh që objektet kanë hapësirë në distancën e duhur sociale dhe mund të kufizojnë ndërveprimin midis grupeve. Kjo përfshin aktivitete të tilla si konferenca dhe dasma.
Rekreacion i brendshëm dhe i jashtëm: Udhëzimet e rishikuara për të lejuar objektet e rekreacionit të brendshëm të zgjedhur (p.sh., fushat e futbollit, poligonet e pushkave), si dhe sallat e klubeve për të rihapur. Rekreacioni i brendshëm për të operuar me më pak se 50 klientë ose 50% të kapacitetit të objektit me rekreacion në natyrë që lejojnë madhësi grupi deri në 50, dhe lejimi i grupeve të shumta që u jepen lehtësira, kanë hapësirë për distanca të përshtatshme sociale dhe mund të kufizojnë ndërveprimin midis grupeve;koncesionet e lejuara me kufizime.
Ngrënia e brendshme: Ngrënia e brendshme mund të rihapet me grupe prej 10 ose më pak, me tavolina të vendosura 6 metra larg në zona të ulura dhe me zona në këmbë jo më shumë se 25% të kapacitetit.
Muzetë: Mund të rihapet me jo më shumë se 25% banim, dhe me ekspozita interaktive dhe udhëtime të mbyllura; turne të udhëhequr duhet të kufizohen në 50 persona ose më pak për grup; muzetë duhet të kenë një plan për të kufizuar xhematin përmes shitjeve paraprake të biletave dhe biletave në kohë; koncesionet e lejuara me kufizime.
Kopsht zoologjik: Mund të rihapet me jo më shumë se 25% banim, dhe me ekspozita interaktive, ekspozita shtëpie dhe udhëtime të mbyllura; turne të udhëhequr duhet të kufizohen në 50 persona ose më pak për grup; kopshtin zoologjik duhet të ketë një plan për të kufizuar xhematin përmes shitjeve të biletave paraprake dhe biletave në kohë; koncesionet e lejuara me kufizime.
Kinemaja dhe Teatri: Teatrot e mbyllura, kinematë dhe qendrat e arteve interpretuese për të lejuar pranimin e më të vogël deri në 50 të ftuar ose 50% të kapacitetit të përgjithshëm të teatrit ose hapësirës së performancës (vlen për secilën dhomë shfaqjeje); Kapaciteti në natyrë i kufizuar në 20% të kapacitetit të përgjithshëm të teatrit ose hapësirës së performancës; koncesionet e lejuara me kufizime.
Ngjarjet e spektatorëve të ulura në natyrë: Sportet e spektatorëve në natyrë mund të rifillojnë me jo më shumë se 20% të kapacitetit të uljes; koncesionet e lejuara me kufizime.
Prodhimi i filmit: Lejoni jo më shumë se 50% të fazës së zërit ose kapacitetit të vendndodhjes së filmimit; skenat e turmave duhet të kufizohen në 50 persona ose më pak.
Industri me udhëzime të rishikuara në fazën 4:

Rinia dhe Sportet Rekreative: Udhëzimet e Rishikuara lejojnë lojëra konkurruese dhe turne;koncesionet e lejuara me kufizime.
Qendrat e shëndetit dhe palestrës: Udhëzimet e rishikuara lejojnë që palestrat të hapen me kapacitet 50% dhe të lejojnë klasa palestër në grup deri në 50 persona me udhëzime të reja sigurie për ambiente të mbyllura, me grupe të shumta objektet e lejuara të dhëna kanë hapësirë ​​në distanca të përshtatshme sociale dhe mund të kufizojnë ndërveprimin midis grupeve .
Kampet ditore: Aktivitetet me bazë uji lejohen në përputhje me udhëzimet e IDPH; jo më shumë se 50% të kapacitetit të objektit me madhësinë e grupit jo më shumë se 15 pjesëmarrës në një grup, përveç nëse pjesëmarrësit ndryshojnë çdo javë.