Lenini mes Gjermanise


Një statujë e udhëheqësit sovjetik Vladimir Lenin është zbuluar në qytetin gjerman të perëndimit të Gelsenkirchen. Instalimi vjen mes protestave globale kundër monumenteve ndaj figurave të diskutueshme historike.
Mbi 30 vjet pas mbarimit të komunizmit në Bllokun Lindor, qyteti gjerman perëndimor, Gelsenkirchen të Shtunën zbuloi një monument të ri për liderin e diskutueshëm sovjetik Vladimir Lenin.

Zbulimi u zhvillua në mes të protestës globale mbi statuja duke pavdekësuar figurat historike përçarëse.

Partia e vogël Marksiste-Leniniste e Gjermanisë (MLPD) e Gjermanisë, e cila drejtoi nismën për të instaluar statujën, tha që ishte statuja e parë e figurës revolucionare ruse që do të ngrihet në ish-Gjermaninë Perëndimore, dekada pas Republikës Demokratike Gjermane Lindore (GDR ) shteti komunist ra.

Zbulimi i statujës së gjatë mbi 2 metra (6. 5 këmbë), e prodhuar fillimisht në ish-Czechekosllovakinë në 1957, u shoqërua me fjalime dhe muzikë. Pjesëmarrësit tundnin flamuj të kuq nga sheshi ku ishte ngritur statuja dhe nga çatitë e ndërtesave përreth tij.

Dwell.