Dush dezinfektues kush takon Presidentin rus Putin


Kush takon presidentin Vladimir Putin, duhet të hyjë më parë në një tunel të posacëm ku ndodhen disa dushe që lëshojnë pikla të vogla dezinfektuesish.

Kjo është zgjidhja e gjetur për shefin e Kremlinit në mënyrë që ai të mbrohet sa më mirë prej koronavirusit. Nëse dikush duhet të flasë me të, duhet të shkojë në rezidencën zyrtare të presidentit në rrethinat e Moskës, në Novo-Ogaryovo ku kalimi nëpër këtë tunel, është i detyrueshëm. Reja e dezinfektuesve i bie vizitorëve në lëkurë dhe në rroba.

Në muajin prill, zëdhënësi i Putinit, Dmitry Peskov ishte shprehur se kushdo që kërkonte të takohej personalisht me Putinin, duhet t`i nënshtrohej testit të koronavirusit.

Në maj ndërkohë, zëdhënësi kishte zbuluar edhe vetë se ishte infektuar. Rusia, me mbi 550 mijë raste, është vendi i tretë në botë për nga numri i infektimeve pas Brazilit dhe Shteteve të Bashkuara. Moska pretendon megjithatë se këto shifra të larta i detyrohen programit të saj të testimeve masive të popullatës. Bilanci i vdekjeve aktualisht shënon rreth 7.500.