Bllack-Hawk te rinj per Shqiperine nga Usa.


Marreveshja e qeverise se SHBA me ate te Republikes se Shqiperise per pajisjen e FA shqiptare me helikoptere Black- Hawk eshte nje lajm shume i mire! Kjo marreveshje vjen ne vijim te pajisjes me dhjetera mjete te blinduara te Forces Tokesore dhe venien e bazes ajrore te Kucoves ne sherbim te NATO-s! Po ashtu edhe nje mareveshje e mundshme per bazen detare te Pashalimanit do ishte nje hap tjeter ne forcimin e rolit te Shqiperise ne rritjen e kapaciteteve te Aleances se Atlantikut te Veriut ne territorin tone!
Rritja e prezences ushtarake dhe bashkepunimit me SHBA dhe NATO-n forcon bindshem poziten politike dhe gjeostrategjike te Shqiperise dhe faktorit shqiptar ne rajon dhe me gjere!
Shqiptaret duhet te qendrojne te palekundur ne marredheniet me SHBA pavaresisht se kush qeveris ne SHBA apo Shqiperi e Kosove! Kush do prosperitetin e kombit shqiptar nuk ka asnje zgjedhje tjeter pervecse te mbeshtese fuqishem aleatin tone strategjik qe eshte dhe fuqia me e madhe demokratike ne bote! Kete mundesi nuk duhet ta vere ne diskutim asnje individ apo force politike. Ky eshte interesi jetik i shiptareve pertej debateve politike te dites!