Prishet ndërtesa e Teatrit Kombëtar


Prishet ndërtesa e Teatrit Kombëtar

Duke filluar rreth orës 4:30 të mëngjesit të së dielës është duke u prishur ndërtesa e Teatrit Kombëtar.

Fillimisht, policia rrethoi zonën e Teatrit Kombëtar në një operacion të beftë policor kur qindra forca policore rrethuan ndërtesën e teatrit. Në pak minuta ato larguan forcërisht dhjetëra qytetarë që kishin gjithë natën që qendronin aty.Eshte e konfirmuar nga drejtues te pd se jane goditur dhe ushtruar dhune mbi gra dhe artiste.Ne momentin e prishjes se nderteses brenda saj ndodheshin dhjetra persona ne mbrojtje te objektit ,tashme te rrenuar bashke me garderoben e perfolur si relike te ruajtjes se kultures se figurave me te mira te tatrit kombetar.

Opozita sot do te vendose per nje hap politik,nderko qe nga presidenca nuk ka njoftime ,nderko zera te shumte kerkojne qe presidenti te kerkoje shperndarjen e parlamentit ,si nje parlament jo ne sherbim te popullit.

Shume qytetarë që kanë kundërshtuar janë shoqëruar për në komisiartatet e policisë,nderko qe mijra forca policore ruajne perimetrin e zones prane ish teatrit kombetar.Me kete prishje merr fund histria e nje kulture ne shqiperi mbase e fundit duke i hapur rruge ndertimit te kullave me xham dhe beton.Kjo eshte historia qe mbajti te mberthyer per 2 vite qindra artiste se fundi te percare nga favoret dhe rrogat shperblim .