Guvernatori i Illinois përsëri zbatim për planin e rihapjes së kujdesshme të shtetit


Illinois Gov. J.B. Pritzker pushes back on criticism of state's ...

Guvernatori i Illinois J.B. Pritzker të Dielën deklaroi se eshte kundër kritikave për planet e tij të kujdesshme për të rihapur shtetin , duke thënë se shteti nuk do të rihapet nëse nuk janë përmbushur standardet që ai vendosi.

“Ne jemi shumë të kujdesshëm,” i tha guvernatori Demokratik, Jake Tapper te CNN . “Ne kemi bërë shumë për t’u siguruar që po i mbajmë këto numra duke lëvizur në drejtimin e duhur. Dhe ne nuk do të rihapemi nëse nuk i plotësojmë të gjitha standardet që kam vendosur për ta bërë atë.”
Komentet e tij vijnë kur shtetet fillojnë të heqin kufizimet dhe të rihapin shtetet e tyre. Pritzker lëshoi ​​një urdhër të modifikuar të qëndrimit në shtëpi që hyri në fuqi më 1 maj dhe kalon në fund të muajit. Të martën, ai gjithashtu njoftoi një plan të rihapjes pesëfazore dhe tha se faza 3 e planit – kur prodhimi, zyrat, shitja me pakicë, dollapët dhe sallonet mund të rihapen, me kufizime – nuk do të fillojnë deri më 29 maj .