20mije teste COVID-19 në një ditë të vetme ne Illinois.


Chaos, inconsistency mark launch of drive-thru virus testing ...

CHICAGO (WLS) – Illinois ka arritur një moment historik të ri të testimit COVID-19 pasi ka kryer më shumë se 20,000 teste në një ditë të vetme.

Guvernatori JB Pritzker njoftoi të Premten se 20,671 teste janë kryer brenda 24 orëve.

“Që nga 6 maji, Illinois renditet e dyta në mesin e 10 shteteve më të populluara në numrin e provave të kryera për popullsi gjatë 7 ditëve të fundit,” tha Pritzker. “Dhe Illinois është i pesti në mesin e 50 shteteve në testet totale të përfunduara që nga fillimi i kësaj pandemie.”

Deri më tani, Illinois ka kryer gjithsej pak më pak se 400,000 teste COVID-19.

Pritzker tha se shteti po krijon tre site të tjera të testimit me makinë në javën e ardhshme. Ai planifikon të njoftojë vendet në ditët në vijim.