Mesazhi i fundit nazist shenoj diten e fitores mbi ta.


This note, written by GCHQ Analysts at BletchleyPark
 in WWII, shows the final message from the German BROWN network: "Closing down for ever -- all the best -- goodbye."

(CNN) Mesazhi i fundit i regjistruar nazist i përgjuar dhe deshifruar nga Britania në Luftën e Dytë Botërore është zbuluar për herë të parë për të shënuar 75 vjetorin e Ditës së Fitores në Evropë (VE).

Mesazhi – i lëshuar nga organizata e inteligjencës dhe sigurisë e Mbretërisë së Bashkuar, Shtabi i Komunikimit të Qeverisë (GCHQ) – tregon fjalët e fundit të transmetuara nga një toger gjerman pak para se të dorëzohej para forcave britanike jashtë ndërtesës së tij në qytetin verior të Cuxhaven bregdetar të Gjermanisë.
Më 7 maj 1945, toger me emrin “Kunkel” u dërgoi kolegëve një mesazh të lamtumirës përfundimtare në 7:35 të mëngjesit para se të mbyllte rrjetin e tyre të komunikimit “përgjithmonë”.