FDA aprovon ilaç për semundjet e zemrës që mund të ndihmojë pacientët gjatë pandemisë COVID-19


Medikamenti i diabetit AstraZeneca, Farxiga, është bërë e para në klasën e saj që mori miratimin e FDA si një trajtim për kurimin e zemrës.

“Eshte një lajm i shkëlqyeshëm për pacientët me këtë gjendje”, tha Dr. Mikhail N. Kosiborod, një kardiolog në Institutin e Zemrës së Shen Lukës Mid America dhe nënkryetar i kërkimit në Sistemin Shëndetësor të Saint Luke, i cili hetoi efikasitetin dhe sigurinë e ilacit ne miratimin e saj

Kosiborod tha se ilaçi i sapo miratuar – i cili u zhvillua fillimisht si një ilaç për diabet – do t’u japë pacientëve “një mundësi të re trajtimi që është ndryshe nga çdo ilaç tjetër i kurimit të zemrës. Ai funksionon përmes një mekanizmi krejtësisht të ndryshëm veprimi dhe adreson të gjitha anet kryesore në trajtimin e pacientëve me semundje të zemrës “.

Ndërsa mjekët konsiderojnë paresor ilaçin Farxiga për pacientët me semundje të zemrës, AstraZeneca po studion gjithashtu nëse ilaçi mund të ndihmoje te pacientë të caktuar me COVID-19 – disa që vuajnë nga probleme misterioze kardiovaskulare, si mpiksja e gjakut dhe dëmtimi i zemrës.

Semundja e zemrës përbën një numër të madh shpenzimesh të kujdesit shëndetësor në Sh.B.A. Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, ai prek rreth 6.5 milion njerëz në vend, dhe në vitin 2017, ai raportoj 1 vdekje në 8 vdekje.

Astra not too timid to declare Farxiga victory | Evaluate