Linja ajrore kryesore globale e Evropës Lufthansa po humbet 1 milion dollarë në orë dhe i duhet një ndihmë financiare


Lufthansa Is Suing a Passenger for Missing a Flight | Fortune

(CNN Business) Lufthansa është mbyllur në bisedime të panumërta me qeverinë gjermane për kushtet e një marrëveshje shpëtimi, pasi lufton për të shmangur falimentimin duke mbajtur ndikimin e shtetit .

Grupi kryesor i linjave ajrore globale të Evropës mbajti të martën takimin e parë të përgjithshëm vjetor virtual, duke zbuluar një humbje të tremujorit të parë prej 1.2 miliardë eurosh (1.3 miliardë dollarë) dhe duke pasqyruar një pamje të zymtë të perspektivës për aviacionin global, i cili është sjellë në një ndalesë virtuale nga kjo pandemi.

Lufthansa (DLAKY) nuk pranoi t’u përgjigjej pyetjeve nga aksionarët në lidhje me detajet e diskutimeve të tij për shpëtimin, sipas Bloomberg. Ajo tha javën e kaluar që qeveria zvicerane kishte rënë dakord të garantojë 85% të një pakete kredie prej 1.5 miliardë dollarësh për transportuesit e saj zviceranë. Grupi zotëron gjithashtu linja ajrore në Gjermani, Austri dhe Belgjikë.
E përjavshmja gjermane Der Spiegel dhe Bloomberg raportoi të Premten se Lufthansa është duke negociuar një ndihmë prej 10 miliardë eurosh (10.8 miliardë dollarë) me Gjermaninë që do t’i jepte qeverisë 25.1% të kompanisë dhe një vend në bordin e saj mbikëqyrës.