Airbnb pushon 25% të punonjësve të saj


Airbnb will now have a 'Party House Rapid Response Team' - Esquire ...

New York (CNN Business) Airbnb po lëshon rreth 25% të forcës së saj të punës pasi pandemia e koronavirus ul industrinë e udhëtimit dhe kërcënon biznesin kryesor të kompanisë.

Të martën, Airbnb nje kompani qe gjen hatele me qira afatshkurtër tha se gati 1.900 të punësuar do të lihen pa pune në të gjithë botën, nga 7.500.
“Ne po jetojmë kolektivisht përmes krizës më të tmerrshme të jetës sonë, dhe ndërsa filloi të shpaloset, udhëtimi global erdhi në ngërç,” tha CEO i Airbnb dhe bashkëpunëtori Brian Chesky në një letër për punonjësit.
Ai shtoi se biznesi i Airbnb është “goditur fort” dhe të ardhurat këtë vit pritet të jenë më pak se gjysma e asaj që fitoi ndërmarrja në vitin 2019.