Miami Beach mbyll parkun vetëm pesë ditë pasi u rihap per mosrespektim te distancave dhe maskave.


Beaches reopened in Jacksonville, Florida, on April 17.

(CNN) As edhe një javë nga rihapja, qyteti i Miami Beach mbylli Parkun popullor South Pointe pasi mijëra vizitorë nuk arritën të resoektonin maskat ne fytyre dhe distancën sociale për të ngadalësuar përhapjen e koronavirusit.

Departamenti i Policisë në Miami Beach njoftoi të hënën se parku ishte i mbyllur deri në njoftimin e mëtejshëm pasi ata lëshuan 7.329 paralajmërime verbale për mos mbajtje te maskes të fytyrës dhe më shumë se 470 paralajmërime për mosrespektimin në distancën sociale midis të Premtes dhe të Dielës. Shumica e shkeljeve ishin në South Pointe Park, sipas MBPD.

South Pointe ishte një nga disa parqe rekreative në Miami Beach që rihapën më 29 prill nën kufizimet e lehtësuara të koronavirusit të qytetit.
Vizitorët ishin të mirëpritur për sa kohë që ata mbanin mbulesa të fytyrës në të gjitha kohërat, i mbajtën grupet e tyre në më pak se 10 persona, mbanin gjashtë këmbë larg nga grupet e tjera dhe nuk morën pjesë në ndonjë aktivitet të organizuar, sport apo klasa.
Por menaxheri i qytetit Jimmy Morales tha se përpjekjet e autoriteteve të qytetit për të zbatuar rregullat u pritën me armiqësi, dhe ndërsa zyrtarët u përpoqën të pakësonin turmat duke mbyllur parkingun e parkut të Dielën, gje qe nuk ndihmoi.”Ne u përpoqëm me mirëbesim të hapnim parqet tona për t’i ndihmuar njerëzit të dalin jashtë dhe rreth. Në pothuajse çdo park tjetër në qytet, ky eksperiment ka qenë i suksesshëm. Parku i Pointe Jugut është përjashtimi më i egër”, tha Morales në një prononcim për CNN. “Ne kemi pasur staf të qytetit në park për t’i inkurajuar njerëzit të pajtohenme rregullat, por ata u takuan me armiqësi dhe mosrespektim.”CNN