Floketoret gjermanë rihapen pas gjashtë javësh – por në Berlin, ju duhet të plotësoni një pyetësor per një prerje flokesh.


A hairdresser wears a face mask as he cuts a customer's hair in Dortmund, Germany, on Monday.

(CNN) Sallonet e flokëve në Gjermani më në fund kanë hapur dyert e tyre pas disa javësh bllokim – por gjermanët e dëshpëruar për të rregulluar floket e tyre të tepërt duhet të bëjnë rezervime dhe madje të plotësojnë pyetësorë, pasi floktarët kane kërkesë të madhe.

Salonet janë lejuar të hapen nga e hëna pas gjashtë javësh mbyllje, pasi Gjermania filloj te rihapej nga paraliza e saj ekonomike.
Por sallonet e flokëve janë subjekt i kufizimeve të rrepta – qethjet janë vetëm me takim, dhe kërkesat për distancimin shoqëror i kanë detyruar ata të operojnë shumë më pak se kapaciteti.

Në Berlin, klientëve u kërkohet të plotësojnë formularët me informacion personal, përpara se të sigurojnë një vend në karrigen e salonit. anketa kërkon emrin, adresën, nënshkrimin e klientit dhe kohën kur hyri dhe la sallonin.Humbja e kufizimeve është pjesë e fazës së parë të rihapjes së provës të shoqërisë në Gjermani. Shkelja e masave të sigurisë i vë floktarët në rrezik  gjobë prej 500 € (547 dollarë).