Të paktën 46 njerëz të vrarë në trazirat e burgut në Venezuelë


An ambulance arrives with prisoners outside a hospital after a riot erupted inside a prison in the Venezuelan state of Portuguesa.

(CNN) Të paktën 46 njerëz kanë vdekur në një trazirë në burgun e Los Llanos në shtetin Venezuelan të Portuguesa, sipas një ligjvënësi të opozitës nga zona.

Dhjetra të tjerë u plagosën gjithashtu në trazirat që filluan gjatë një përpjekje të pretenduar për arratisje, tha për CNN përfaqësuesja e Asamblesë Kombëtare Maria Beatriz Martina. Martina tha se një granatë shpërtheu gjatë përpjekjes së arratisjes, duke shkaktuar lëndime të paktën tek nje një oficer.

Drejtori i burgut, Carlos Toro, është në mesin e të plagosurve, sipas organizatës joqeveritare Venezueliane Prisons Observatory, e cila punon për të përmirësuar të drejtat e njeriut për të burgosurit, sipas faqes së saj të internetit.

Martina deklaroj se trazirat “janë një reflektim i qartë” i shtetit të dështuar të Venezuelës. Ajo kritikoi gjithashtu planin e reformës së të drejtave të njeriut në Ministrinë Penitenciale të Venezuelës, Iris Varela.
Ministria e Per cështje Penitenciale dhe Ministria e Informacionit ende nuk janë përgjigjur ndaj kërkesës së CNN për koment.