Specie të reja, të rrezikshme të grerëzave që gjenden në SH.B.A.


Grerëzat gjigande aziatike janë kryesisht një kërcënim për bletët, por mund të dëmtojnë njerëzit nëse ata ose foletë e tyre tokësore janë të shqetësuara ose kërcënuara nga njeriu.

Zyrtarët po paralajmërojnë për greret gjigant aziatik, një specie e re pushtuese e gjetur në shtetin Uashington që mund të behet një gjë të fuqishme dhe të jetë një kërcënim për bletët.

Departamenti i Bujqësisë i Uashingtonit tha që grera u gjet në fillim të dhjetorit në Blaine, afër kufirit kanadez.

Zyrtarët e bujqësisë dhe të shëndetit të shtetit tani po paralajmërojnë njerëzit në zonë që të jenë në vëzhgim dhe të shmangin ato, të cilat janë zakonisht 1.5 inç të gjatë me koka të mëdha të verdha.

Lloji zakonisht nuk është i interesuar për njerëzit ose kafshët, por mund të sulmoj nëse ato ose foletë e tyre tokësore janë të shqetësuara ose kërcënuar.

Departamenti i shëndetësisë thotë se njerëzit duhet të ndërmarrin masa parandaluese duke mbuluar ushqim dhe mbeturina dhe gjithashtu të shmangin gacmimet në grezat.

Dimri është sezoni i fjetur për to , nderko qe më shpesh shihen nga korriku deri në tetor.

AP