Coronavirus i Illinois: Kryetarët e bashkive DuPage kërkojnë nga guvernatori për përjashtim të rregullit të qëndrimit në shtëpi për të rihapur bizneset


NAPERVILLE, Ill. (WLS) – Një koalicion i kryetarëve të bashkive nga DuPage County i ka shkruar një letër guvernatorit JB Pritzker duke kërkuar të lirohet nga urdhri i zgjatur i qëndrimit në shtëpi dhe të rihapin bizneset.

Të dëshpëruar për të rikthyer konsumatoret në rrugët dhe dyqanet e tyre, një ekip i kryetarëve të bashkive DuPage po kërkojnë nga guvernatori një përjashtim.

“Ne jemi duke e provuar COVID me një ritëm të ndryshëm se Chicago dhe nuk duam të ndjekim të njëjtat rregulla si një qytet,” tha Chirico. “Ne do të dëshironim të përdorim ndikimin tonë me guvernatorin, dhe bazuar në të dhëna, bazuar në të dhëna dhe shkencë, ta bëjmë atë që të fillojë t’i lejojë bizneset tona të fillojnë hapjen.”

Qëndrimi i zgjatur në rregull në shtëpi i mban njerëzit jashtë rrugëve dhe shumica e bizneseve mbyllen deri në 30 maj, por kjo mund të jetë tepër vonë.

Propozimi i rihapjes së Qarkut DuPage është me faza, dhe përfshin maska ​​dhe masa të rrepta për distancimin social me gjashtë këmbë që do të thotë shumë më pak klientë. Ata shpresojnë që guvernatori do të dëgjojë kërkesën e tyre “.

“Bizneset duhet të jenë të hapura. Ne duhet të jemi përsëri të gjallë,” tha Lalmalani. “Për sa kohë që është e sigurt.”

abc7