OBSH thotë se ka 102 vaksina të mundshme Covid-19 në kerkimet në të gjithë botënOrganizata Botërore e Shëndetit (OBSH) thotë se 102 vaksina të mundshme Covid-19 janë në zhvillim në të gjithë botën, sipas dokumenteve të postuar në faqen e internetit të organizatës.

Tetë nga vaksinat e mundshme miratohen për provat klinike. Shtatë vaksina katër ditë më parë jane miratuar. Grupi i tete ështëi pesti nga Kina, por është e paqartë nëse ata kanë filluar gjykimet në temat e studimit njerëzor – shtatë të tjerët kanë nisur nderko.

Nga grupet e aprovuara për studime klinike te njerëzit, katër janë nga Kina, një është nga Anglia, një është Amerikan dhe një tjetër është një grup i kombinuar amerikan dhe evropian.

Instituti Kombëtar i Shëndetit të Amerikës (NIH) ishte i pari që filloi testimin në subjektet e gjykimit njerëzor në 16 mars.

CNN