CORONAVIRUS, festë në hotel: Mjekët shqiptarë denoncohen për grumbullim dhe zhurme ne ambjente publike.


Aventura ne Brescia e një duzine mjekësh dhe infermierësh shqiptarë që donin të festonin lamtumirën në Itali pasi dhanë kontributin e tyre kundër Coronavirus në spitalet tona përfundoj në mënyrën më të keqe.

Grupi, në fakt, u kthye në shtëpi me gjobë të rëndë dhe disa prej tyre madje edhe me ankesa për grumbullim, rezistencë ndaj zyrtarëve publik dhe zemërim. Sipas rindërtimit të raportuar nga media të ndryshme, në të vërtetë, mjekët kishin vendosur të takoheshin në një dhomë hoteli ku po qëndronin për një festë lamtumire, me alkool dhe muzikë.

Por grumbullimi i tyre ngjalli vëmendjen e pronarit të hotelit, i cili njoftoje policinë. Mediat italiane shkruajnë se ata kanë festuar mbylljen e misionit me muzikë dhe birrë, por për këtë arsye janë gjobitur. Gjobat e marra shkonin deri në 500 euro, shkruan La Stampa, ndërsa duket se kanë shkaktuar dhe zhurmë në hotelin ku qendronin në Breshia.

Nuk do të jetë një histori me fund të lumtur për personelin shëndetësor që mbërriti në Itali 29 marsin e shkuar për të ndihmuar spitalet lombardë në vështirësi. Ardhja e tyre ishte përshëndetur me entuziazëm jo vetëm nga institucionet, por edhe nga qytetarët”.

“Për fat të keq, disa nuk arritën të zbatojnë rregullat e bllokimit dhe shkuan në festime. Në fakt dhjetë prej tyre u gjetën në një dhomë hoteli në Breshia. Mes tingujve të muzikës dhe birrës ata kishin filluar festimet. Por gjithçka përfundoi kur erdhi policia dhe gjobiti të pranishmit. Gjërat u komplikuan kur disa prej mjekëve reaguan keq ndaj gjobave”.

Dy prej tyre, janë paditur për rezistencë dhe fyerje. Policia ka nisur hetimet për episodin dhe do të hedhë dritë mbi incidentin.