FDA pritet të lëshojë autorizimin për prodhimin e medikamentit remdesivir per covid 19.


Administrata e Ushqimit dhe e Barnave e SHBA planifikon të shpall një autorizim të përdorimit të urgjencës për remdesivir, sipas New York Times.

Në një deklaratë për CNN, FDA të Mërkurën tha se është në diskutime me Gilead Sciences, prodhuesin e remdesivir, për bërjen e barnave në dispozicion të pacientëve.”Si pjesë e angazhimit të FDA për të përshpejtuar zhvillimin dhe disponueshmërinë e trajtimeve të mundshme COVID-19, agjensia është angazhuar në diskutime të vazhdueshme dhe të vazhdueshme me Galaad në lidhje me vënien e remdesivir në dispozicion të pacientëve sa më shpejt të jetë e mundur, siç është e përshtatshme”, tha Michael Felberbaum, një zëdhënës i FDA.

Masa e pritshme e FDA vjen pasi doktor Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, njoftoi rezultatet inkurajuese për remdesivir në një takim të Shtëpisë së Bardhë me Presidentin Trump. Kur u krahasua me pacientët që morën një placebo, u tregua se remdesivir shkurton kohëzgjatjen e Covid-19, por nuk kishte ndonjë dallim statistikisht domethënës nëse pacientët vdiqën. Studimi i plotë nuk është lëshuar ende, dhe hulumtimi nuk është shqyrtuar nga të tjerët.

Një autorizim i përdorimit të urgjencës do të ishte i dukshëm sepse remdesivir aktualisht nuk është aprovuar për të trajtuar ndonjë sëmundje – ndryshe nga disa ilaçe të tjera që janë përdorur për pacientët me koronavirus, siç është hidroksilklorina.

new york times