Qytetarët amerikanë në Liban refuzojnë ofertën e riatdhesimit, duke thënë se është ‘më e sigurt’ në BeirutEshtë një lajm që disa qytetarë amerikanë në Bejrut për të cilët ka folur CNN kanë bërë jehonë, duke përmendur raste per tu kthyer ne  SH.B.A. Kur qeveria amerikane javën e kaluar tha se do të riatdhesonte  qytetarët e saj dhe banorët e përhershëm në SH.B.A. me një fluturim të çartur për 2.500 dollarë për person, disa amerikanë postuan në Twitter për të refuzuar publikisht ofertën duke postuar per  CNN se nuk e konsiderojne kurrë marrjen e ofertës së ambasadës amerikane. "Nga gjithçka që po lexoj, situata është më e keqe në SH.B.A., për sa i përket numrit të rasteve, masave parandaluese ose mungesës së tyre, dhe sa i mbingarkuar eshte sistemi shëndetësor," thotë nje postim. "Po ashtu, pasi jetoj jashtë shtetit për vite me radhë, nuk kam sigurim shëndetësor në SH.B.A. tani, kështu që nëse do të kthehesha përsëri dhe pastaj do të sëmuresha, do të kërkoja të paguaja mijëra dollarë nga xhepi."