Gjermanët përballen me gjobë deri në 5000 dollarë nese nuk vendosin maskë për fytyrën kur jane jashte.


Potsdam, Gjermani (CNN) Jeta publike ndryshoi në mënyrë të konsiderueshme për shumicën e gjermanëve të hënën pasi vendosja e maskave u bë e detyrueshme në shumë hapësira publike në të gjithë vendin.


Nga java e kaluar, Gjermania liroi shumë nga kufizimet në jetën publike që ishin krijuar për të ndaluar përhapjen e koronavirusit. Dyqanet jo më të mëdha se 800 metra katrorë (8.600 sq. Ft.) U lejuan të rihapnin. Po kështu u hapen dhe autosalonet e makinave dhe dyqanet e biçikletave, pavarësisht nga madhësia e tyre.
Por ka një rregull per gjobat në të gjithë Gjermaninë për përdorimin e maskave. Gjobat për mos vendosjen e maskave ne fytyrë , variojnë nga 15 € (16 dollarë) deri në 5,000 €, me tarifa që ndryshojnë në 16 shtetet federale të vendit. Disa shtete nuk po vendosin gjobitje.