Stimulimi me $600 per cdo te papune ne jave si ndihme federale pervec papunesise si shtet.


Ndërsa ndikimi i koronavirusit vazhdon të rritet në të gjithë Shtetet e Bashkuara, implikimet financiare gjithashtu vazhdojnë të rriten. Njerëzit po humbasin punën pasi bizneset janë të afërta dhe shumë konsumatorë thonë se janë duke luftuar për të përmbushur qëllimet. Por shumë institucione financiare po ofrojnë lehtësim dhe ka burime të tjera në dispozicion për njerëzit që përballen me vështirësi financiare.

Ndihma Federale e Papunësisë:

Departamenti i Punës u dha shteteve që të lejojnë të ndryshojnë ligjet e tyre në mënyrë që njerëzit e prekur nga COVID-19 të mund të marrin sigurimin e papunësisë: “Sipas udhëzimit, ligji federal lejon fleksibilitet të konsiderueshëm për shtetet të ndryshojnë ligjet e tyre për të siguruar përfitime UI në skenarë të shumëfishtë në lidhje me COVID-19. Për shembull, ligji federal lejon që shtetet të paguajnë përfitime kur:

(1) Një punëdhënës ndalon përkohësisht operacionet për shkak të COVID-19, duke parandaluar që punonjësit të vijnë në punë;

(2) Një individ është i karantinuar me pritjen e të kthehet në punë pasi karantina të ketë mbaruar dhe

(3) Një individ largohet nga puna për shkak të rrezikut nga ekspozimi ose infeksioni ose të kujdeset për një anëtar të familjes.

Përveç kësaj, ligji federal nuk kërkon që një punonjës të braktisë, në mënyrë që të marrë përfitime për shkak të ndikimit të COVID-19 “.

Si pjesë e paketës stimuluese federale të COVID-19, ata që paraqesin papunësi mund të marrin një shtesë prej 600 dollarë në javë përveç përfitimeve javore të papunësisë së shtetit të tyre.

Përfitimet shtesë mund të zgjasin deri në katër muaj. Shumica e shteteve kanë thënë se ata do të sigurojnë një shtesë shtesë shtesë duke filluar këtë javë. Programet e përfitimeve të papunësisë drejtohen nga shtete me kërkesa të ndryshme dhe shuma të pagesave.