Paramedikët myslimanë dhe hebrenj luten së bashku. Një nga shumë momente frymëzuese në krizën e koronavirusit


Jeruzalemi (CNN) Pati pak kohë për të ndalur.

Avraham Mintz dhe Zoher Abu Jama sapo përfunduan duke iu përgjigjur një thirrje në lidhje me një grua 41-vjeçare që kishte probleme të frymëmarrjes në qytetin jugor të Izraelit Be’er Sheva.
Para kësaj, ata po kontrollonin një burrë 77-vjeçar. Do të ketë më shumë thirrje përpara. Për këtë, nuk kishte asnjë dyshim.
Ndërsa ora u afrua gjashtë pasdite, Mintz dhe Abu Jama kuptuan se mund të jetë ndërprerja e tyre e vetme e turnit. Dy anëtarët e Magen David Adom (MDA), shërbimi i Izraelit për përgjigje emergjente, ndaluan të luten. Mintz, një çifut fetar, qëndronte përballë Jeruzalemit, shallin e tij të bardhë dhe të zi të lutjes, të varur nga supet. Ebu Xhema, një musliman i vëmendshëm, u gjunjëzua përballë Mekës, qilimin e tij te lutjes. Momente magjike ne kete kohe qe ka bere bashke kedo.