Policia ne New Jersey vrau shqiptarin i cili mbante nje pistolete ne dore.


Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm është duke zhvilluar një hetim për të shtënat fatale të përfshirë nga oficerët që ndodhi dje, 23 prill, në rrugën Carroll në Paterson, N. J. Një civil mashkull pësoi lëndime fatale me pasoje vdekjen.

Personi është identifikuar si Luan Agolli, 42 vjeç, banues ne Pequannock.

Hetimi po zhvillohet nga Byroja e Integritetit brenda Zyrës së Integritetit Publik dhe Përgjegjshmërisë dhe Njësia e Vrasjeve të Policisë së Shtetit në New Jersey.

Sipas hetimit paraprak, oficerët me uniformë nga Departamenti i Policisë Paterson u përgjigjën rreth ores 4:09 p. m. dje në një telefonatë 9-1-1 që raportonte një burrë me armë në bllokun e parë të Rrugës Carroll. Kur arritën oficerët, ata u ndeshën me këtë person të identifikuar më vonë si Agolli, i cili ishte i armatosur me një armë zjarri dhe po shëtiste brenda dhe përreth kryqëzimit të Rrugëve Carroll dhe Harrison. Për disa minuta, Agolli injoroi komandat e përsëritura nga oficerët për të hedhur armën e tij dhe, përkundrazi, vazhdoi të shëtiste brenda dhe jashtë kryqëzimit, duke mbajtur armën në dorë dhe, nganjëherë, duke e ngritur atë. Gjatë bllokimit, oficerët qëlluan ndaj Agollit, duke e plagosur fatalisht. Personeli mjekësor i urgjencës u përgjigj dhe Agolli u deklarua i vdekur në vendin e ngjarjes.

Hetimi po vijon dhe po zhvillohet në bazë të një ligji të miratuar në janar 2019, i cili kërkon që Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të kryejë hetime për vdekjen e një personi që ndodh gjatë një bllokimit me një oficer ne zbatim të ligjit.Asnjë informacion i mëtejshëm nuk po lëshohet në këtë kohë

Nderko bashkeatdhetare te tij mendojne se stresi nga karantina ka sjelle keto sjellje te riut shqiptar.

Alusa.live