Lysol kundeshton perdorimin e tij brenda trupit te njeriut duke kundeshtuar Trump.


WASHINGTON .

Ekspertët e shëndetit dhe një kompani që bën produktet e pastrimit lëshuan paralajmërime për amerikanët të Premten, pasi Presidenti Trump spekuloi se përdorimi i dezinfektuesve ose drita diellore brenda trupit mund të ishte një trajtim efektiv kunder koronavirusit, komente që ai më vonë i tërhoqi.

Reckitt Benckiser, prodhuesi i linjës Lysol të produkteve dezinfektuese shtëpiake, shkroi të Premten se ishte i detyruar të lëshonte një deklaratë “për shkak të spekulimeve të fundit dhe aktivitetit të mediave sociale” dhe paralajmëroi kundërshtimin per përdorimin e pahijshëm të produkteve të tij: “Ne duhet të jemi qartë se në asnjë rrethanë produktet tona dezinfektuese nuk duhet të administrohen në trupin e njeriut. “

Gjatë konferencës së tij të koronavirusit të enjten në mbrëmje, zoti Trump mendoi nëse duhet të studiohen trajtimet që përfshijnë dritë ose dezinfektues.